Een aankleed mand, een mooi en praktisch stukje decoratie

Een aankleed mand, een mooi en praktisch stukje decoratie

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat ervoor werd gekozen om voor het verschonen van de baby een verschoonkussen te kopen. Tegenwoordig gaat de voorkeur van steeds meer moeders uit naar een zogenaamde aankleed mand. Het gaat hierbij zoals de naam reeds aangeeft om een mandje waarin je, je kindje kan verschonen. Dat ziet er in ieder geval heel wat leuker uit dan een lelijk kussen, maar is het ook echt praktisch? Ligt het mandje bovendien ook comfortabel voor je kindje? Stuk voor stuk belangrijke vragen die we hieronder gaan beantwoorden.

Een geweldig stukje decoratie met een praktische functie

Laat ons gewoon zeggen waar het op staat, een verschoonkussen ziet er in de praktijk doorgaans allesbehalve aantrekkelijk uit. We kunnen ze dan ook bezwaarlijk bestempelen als een stukje decoratie, in tegendeel. Dat is toch net wat anders bij de keuze voor een aankleed mand. Indien je kiest voor het kopen van een dergelijke mand kan je deze zonder probleem ergens in het zicht neerzetten zonder dat dit meteen een negatief effect heeft op de uitstraling van de kamer in kwestie.

Naast bovenstaande is het natuurlijk zo dat aankleedmanden ook een uiterst praktische functie hebben. Indien je beschikt over een pasgeboren baby zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat je er tot wel tien keer (of meer) gebruik van zal maken. Je legt je kindje veilig in de mand waarna hij of zij op een efficiënte manier kan worden verschoond. Niet alleen is dit zeer praktisch voor jou als ouder, daarnaast kan je kindje tegelijkertijd ook rekenen op een geweldig comfort. 

Hoe praktisch is een aankleed mand in de praktijk echt?

Dat een aankleed mand leuk staat in je interieur is mooi meegenomen. Echter spreekt het voor zich dat vooral het praktische aspect moet doorwegen. Er zijn op het internet verschillende berichten terug te vinden van moeders die bijvoorbeeld vrezen dat het schoonmaken van een mand heel wat minder prettig en efficiënt is dan het schoonmaken van een kussen. Dat valt in de praktijk echter zeer goed mee. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van meerdere inleggers. Daarnaast kan je er ook een hydrofiele doek omheen doen als een extra hoes. Dit zijn slechts enkele van de vele tips die je op het internet terug kan vinden m.b.t. het gebruik van een aankleed mand.

Een aankleed mand, een mooi en praktisch stukje decoratie

Wordt een verschoonmand niet snel te klein?

Het spreekt voor zich dat er voor een pasgeboren baby heel wat spullen aangekocht dienen te worden. De kosten daarvoor kunnen in de praktijk dan ook niet zelden behoorlijk oplopen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat mensen zich afvragen of verschoonmanden in de praktijk niet te snel te klein worden. Dat is gelukkig niet het geval. Het merendeel van deze manden beschikken over een lengte van 76 centimeter. Voor een verschoonkussen geldt dat de gemiddelde lengte doorgaans slechts 70 centimeter bedraagt. De veronderstelling dat je met laatst genoemde langer zou kunnen doen is dus helemaal niet correct. 

Wat kan je verwachten van de prijs van aankleedmanden?

Eigenlijk is er slechts één nadeel verbonden aan het kopen van een aankleed mand. Je moet er namelijk rekening mee houden dat deze dingen in de praktijk vaak behoorlijk wat tijd en moeite kosten om te maken. Niet alleen deze inspanning, maar ook het kwalitatieve materiaal waar deze manden van zijn gemaakt zijn terug te zien in het prijskaartje. In vergelijking met aankleedkussens zijn deze manden dan ook een behoorlijk stuk duurder. Kan je daar echter mee leven? Dan zal je tot de conclusie komen dat niets de aankoop van een dergelijke mand nog in de weg hoeft te staan.

Wanneer is een aankleed mand kopen het overwegen waard?

Veel mensen willen graag dat hun interieur tot in de puntjes is verzorgd. Ze plaatsen een prachtige bloesemboom in huis en zorgen ervoor dat alle details tot in de puntjes worden afgewerkt. Het laatste waar je dan op zit te wachten is een lelijk uitziend verschoonkussen dat het interieur ontsiert. Door over te gaan tot het kopen van één van de aankleedmanden die op de markt zijn terug te vinden combineer je het beste van twee werelden. Je beschikt over een veilige, praktische en comfortabele verschoonplaats voor je kind terwijl ze de uitstraling van je interieur niet negatief zal beïnvloeden. Dit maakt het kopen van een aankleed mand het overwegen zeker waard. 

Frederik

Frederik Steijn

Frederik Steijn is een gepassioneerde interieurontwerper en ervaren woonjournalist die zijn creatieve talenten en diepgaande kennis van woontrends combineert in zijn artikelen voor Wono.nl. Met een achtergrond in interieurarchitectuur en jarenlange ervaring in de woonbranche, weet Frederik als geen ander hoe hij de lezers kan inspireren en informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen.

Scroll naar boven