Je wc pimpen, hoe pak je het aan?

Je wc pimpen, hoe pak je het aan?

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er in hun woning voor om maar weinig aandacht te besteden aan het inrichten van het kleinste kamertje. Dat is zonde, want je zou er best van kunnen schrikken hoeveel tijd je in de praktijk in deze ruimte doorbrengt. Je wc pimpen hoeft bovendien ook helemaal niet zo moeilijk te zijn als je mogelijks op het eerste zicht vermoedt. Wil jij ook graag deze ruimte even stevig onder handen nemen? Dan kunnen onderstaande tips je daarbij helpen! 

Behang de muren van je toilet 

In het merendeel van de toiletten kan er worden vastgesteld dat er sprake is van een witte muur. Dat zorgt ervoor dat deze ruimte koud en kil overkomt. Dat is zonde, want in de praktijk zijn er meer dan voldoende mogelijkheden op de markt terug te vinden om dit anders aan te pakken. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van behang in een andere, warmere kleur. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een bepaalde print. Let wel, de geringe omvang van je toilet zorgt er in de praktijk uiteraard voor dat een drukke print de kamer zomaar nog kleiner kan laten overkomen. Dat kan in principe de bedoeling niet zijn. 

Besteed de nodige aandacht aan de verlichting 

Wil je graag je wc pimpen? Dan is het altijd een goed idee om ook even de nodige aandacht te besteden aan de verlichting in deze ruimte. Het licht in je toilet kan zeer bepalend zijn. Dit niet in het minst wanneer er geen sprake is van (voldoende) naar binnen vallend daglicht. Naarmate je gebruik maakt van een felle of een minder felle lamp zal je kunnen vaststellen dat er een compleet andere sfeer zal ontstaan. Een lamp is tegenwoordig bovendien ook meer dan ooit een opvallende eye-catcher. Door het ophangen van een bijzonder exemplaar in de toiletruimte is het dan ook mogelijk om zomaar een stukje extra karakter aan deze vaak over het hoofd geziene ruimte te geven. 

Een plankje ophangen kan wonderen doen 

In het merendeel van de gevallen zal je kunnen vaststellen dat je toiletruimte wat kaal zal aanvoelen. Dat kan worden opgelost met een wat drukker behang, maar veel mensen blijken hier geen fan van te zijn. Dat hoeft geen probleem te zijn. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om in je wc een plankje op te hangen. Zet hier een paar plantjes op en je zal merken dat deze kleine ruimte meteen een stukje levendiger zal worden. Dit bovendien zonder dat je veel kosten moet maken.

Hang een spiegel op in je toilet

Zoals reeds verschillende keren aangehaald op deze pagina is de toiletruimte doorgaans het kleinste kamertje in je woning. Deze geringe afmetingen maken ze eigenlijk uitermate geschikt voor het erin ophangen van een spiegel. Van een spiegel is namelijk bekend dat ze over de mogelijkheid beschikt om een bepaalde ruimte optisch groter te maken. Dit kan de aanblik van je wc meteen danig veranderen. Bovendien spreekt het voor zich dat spiegels tegenwoordig in de meest uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Ook dat is alleen maar mooi meegenomen.

Je wc pimpen, hoe pak je het aan?

Leg een leuke badmat in je toiletruimte

Een badmat leg je zoals de naam reeds aangeeft natuurlijk vooral neer in de badkamer. Zo creëer je meer comfort wanneer je uit het bad of de douche stapt. Dit gezegd hebbende wordt het sterk aangeraden om ook in je toilet gebruik te maken van een dergelijk mat. Je wc pimpen met bijvoorbeeld een oosters getinte badmat is tegenwoordig één van de vaakst in het oog springende woontrends. Dat is niet in het minst het gevolg van het feit dat steeds meer mensen ook overgaan tot het integreren van een Marokkaanse deur in hun interieur. De unieke uitstraling en het sfeervolle karakter van deze oosterse objecten zorgt er immers in de praktijk voor dat je een geheel nieuwe en frisse wind doorheen je interieur kan laten waaien. 

Ook een leuke lijst aan de wand ophangen kan helpen!

De laatste tip die we je kunnen geven met betrekking tot je wc pimpen heeft betrekking tot het ophangen van een lijst in deze ruimte. Heel wat mensen vinden het belangrijk dat ze in elke ruimte van hun woning een echt persoonlijk gevoel krijgen. Geldt dat ook voor jou en wil je die lijn uit de andere kamers graag ook kunnen doortrekken tot in je toilet? Dan kan het zomaar een goed idee zijn om een leuke lijst op te hangen. Dit kan een tekening of een schilderij, maar ook een artistieke foto zijn. Je kan je creativiteit hiermee dan ook absoluut de vrije loop laten!

Scroll naar boven
Scroll naar top