Breng een Scandinavisch vleugje in huis met deze tips

Als je de laatste tijd hebt gelet op interieur trends, dan weet je als geen ander dat de Scandinavische stijl de afgelopen jaren enorm populair is. Deze stijl heeft als belangrijke kenmerken een minimalistische en functionele design, en dat gecombineerd met lichte kleuren en natuurlijke materialen. Een Scandinavisch interieur straalt rust, eenvoud en elegantie uit, dat zorgt voor een lichte en luchtige sfeer in huis. Wil jij ook graag een vleugje Scandinavië in jouw interieur brengen? In deze blogpost geven we je een aantal handige tips en tricks om jouw huis een Scandinavisch vleugje te geven. 

Kies voor lichte kleuren


Eén van de belangrijkste kenmerken van een Scandinavisch interieur is het gebruik van lichte  en natuurlijke kleuren. Wit, grijs en beige zijn de kleuren die je veel terug ziet komen in Scandinavische interieurs. Deze kleuren zorgen voor een gevoel van ruimte en licht in huis, en zorgen ervoor dat de natuurlijke materialen en texturen goed tot hun recht komen. Verf de muren in je huis dus in een mooie lichte tint, en kies voor meubels en accessoires in dezelfde kleuren om eenheid te creëren.

Ga voor natuurlijke materialen

Een ander belangrijk eigenschap van de Scandinavische stijl zijn de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Hout is hierbij het meest gebruikte materiaal, vooral licht hout zoals berkenhout of grenen. Maar ook materialen als wol, linnen en katoen passen goed in een Scandinavisch interieur. Kies voor meubels van hout in combinatie met stoffen en texturen voor een mooie mix.

Creëer een Scandinavische sfeer in de keuken

Ook de keuken is een belangrijke ruimte in huis om de Scandinavische sfeer tot leven te laten komen. Kies voor een eenvoudig en functioneel design voor je keuken, met strakke lijnen en natuurlijke materialen. Houten kasten of lichtgekleurde panelen en een houten keukenblad passen perfect bij de Scandinavische keuken. Ook het gebruik van open planken en minimalistisch servies draagt bij aan de lichte en luchtige uitstraling van je keuken. Kijk eens op de website van Ekelhoff keukens voor meer inspiratie. 

Let op functionaliteit

Functionaliteit staat erg hoog in het vaandel in Scandinavische interieurs. Meubels en accessoires worden vaak ontworpen met een praktische insteek, en zijn ook nog eens vaak multifunctioneel. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel met uitschuifbare bladen of kasten met veel opbergruimte. Kies voor meubels die niet alleen mooi zijn, maar ook echt een toegevoegde waarde hebben in huis door hun handigheid. 

Breng de natuur naar binnen

Ook planten en bloemen zijn onmisbaar in een Scandinavisch interieur, de Scandinavische stijl wordt immers gekenmerkt door natuurlijke elementen binnen te gebruiken. Zet daarom een aantal mooie planten in je huis om de ruimte te voorzien van groen en frisheid. Daarnaast kun je buiten naar binnen halen door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout en wol, en door te kiezen voor accessoires die geïnspireerd zijn door de natuur.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er allerlei tips om een Scandinavische sfeer in huis te brengen. Met de juiste combinatie van lichte kleuren, materialen en accessoires kun je met gemak een vleugje Scandinavië naar binnen brengen!

Redactie van Wono.nl

Bij Wono.nl geven we door middel van inspirerende artikelen inzicht in woontrends, interieur, woonwensen en woonlasten. We streven ernaar om ons positief te onderscheiden door te focussen op het vergroten van woongenot in al onze artikelen.

Onze doelstelling is om te schrijven over alles, van kleine, simpele veranderingen tot grote verhuizingen. We willen jou helpen om de volgende stap te zetten in jouw woonreis. Ben jij bereid om die stap samen met ons te zetten?

Scroll naar boven