Breng de oosterse sfeer in je interieur met een Marokkaanse deur

Breng de oosterse sfeer in je interieur met een Marokkaanse deur

Heel wat mensen blijken stevig fan te zijn van de oosterse sfeer. Toegegeven, wanneer je op vakantie gaat naar een land als Marokko zal je er al snel achter komen dat de sfeer die daar heerst best een uniek karakter heeft. Wie dit unieke karakter ook in zijn of haar westers interieur wenst te integreren kan daarvoor verschillende paden bewandelen. Eén van de opties die je hebt welke tevens ook één van de belangrijkste woontrends is van het moment is het implementeren van een Marokkaanse deur. Een dergelijke deur kan zowel een praktische als een louter decoratieve functie hebben. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Dan moet je vooral verder blijven lezen. 

Wat maakt de keuze voor een Marokkaanse deur zo bijzonder?

Wanneer we een blik werpen op de actuele woontrends wordt meteen duidelijk dat mensen er van houden om in hun interieur gebruik te maken van een Marokkaanse deur. Een dergelijke deur beschikt dan ook over tal van verschillende voordelen. In eerste instantie oogt ze behoorlijk statig. Dat statige karakter zorgt ervoor dat ze binnen elk interieur waarin ze wordt geïmplementeerd een unieke eye-catcher vormt. Bovendien is de wisselwerking met verschillende interieurstijlen één om duimen en vingers van af te likken. Zo plaats je een dergelijke deur zonder probleem in een klassiek, maar ook in een landelijk geïnspireerd interieur. Eigenlijk zou je ze zelfs bij wijze van diversificatie ook in een modern interieur kunnen implementeren. Vaak wordt er dan gekozen voor een combinatie met bijvoorbeeld eikenhouten meubelen. Hierdoor ontstaat een prachtig geheel. 

Marokkaanse deuren zijn net kunstwerken 

Er kan in de praktijk worden gesteld dat Marokkaanse deuren eigenlijk net een beetje kunstwerken zijn. Voor deze deuren geldt namelijk dat ze veelal met de hand en met zeer veel oog voor detail worden gemaakt. Dat blijkt meteen uit de unieke structuren die doorgaans in deze deuren worden verwerkt. Het is ook mede omwille van deze reden dat een Marokkaanse deur niet uitsluitend echt als deur in een interieur wordt verwerkt. Niet zelden doet ze dan ook louter dienst als eye-catcher zonder dat ze over een echt praktische functie beschikt. Hoe dan ook, wanneer jij nog op zoek bent naar een unieke eye-catcher voor in je interieur is het altijd meer dan de moeite waard om te overwegen om een Marokkaanse deur aan te schaffen. Dit geldt niet in het minst voor mensen die de oosterse sfeer een warm hart toedragen. Voor hen is een dergelijke deur dan ook zeer interessant.

Let op, Marokkaanse deuren hebben een vrij stevig gewicht 

Wanneer je een Marokkaanse deur aankoopt zal je tot de vaststelling komen dat deze deuren over een behoorlijk stevig gewicht beschikken. Dat betekent dat je ze in de praktijk niet zomaar even eenvoudig gaat verplaatsen of verhuizen. Anderzijds heeft dit wel als voordeel dat je niet snel last zal hebben van een klapperende deur in je woning. Dit is een fenomeen dat naar grote frustratie van de inwoners van het huis in kwestie zeer vaak voorkomt. Het gewicht waar een Marokkaanse deur over beschikt zorgt ervoor dat je dit eigenlijk vrij eenvoudig kan voorkomen. 

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Voor Marokkaanse deuren geldt uiteraard dat ze in de praktijk verkrijgbaar zijn in tal van verschillende uitvoeringen. Zo is er sprake van een enkelvoudige deur, maar kan je er eveneens voor kiezen om een dubbele deur aan te schaffen. In dat geval beschik je doorgaans over twee deuren die los van elkaar een bepaalde richting uitdraaien. Dit staat werkelijk prachtig in een ruim interieur. Let wel, je moet voor de openzwaaiende deuren naar beide richtingen wel voldoende ruimte beschikbaar hebben. Dit is iets wat je uiteraard op voorhand zal moeten controleren. Vergelijk in ieder geval altijd grondig het complete aanbod met Marokkaanse deuren zodat je uiteindelijk voor jouw interieur de beste en meest interessante keuze kan maken.

Scroll naar boven