De behangend-trends van 2024

Welkom bij dit artikel over de behangtrends voor het jaar 2024. In deze dynamische periode van designinnovatie ontdekken we een veelheid aan opwindende ontwikkelingen op het gebied van kleur, textuur, patroon en thema. Met een scherp oog voor esthetiek en een vooruitziende blik op de behoeften en verlangens van moderne consumenten, heeft Eijffinger een verbluffende reeks behangcollecties gecreëerd die niet alleen inspireren maar ook transformeren. Laten we ons onderdompelen in de betoverende wereld van behang en de trends verkennen die het komende jaar onze interieurs zullen domineren.

Levendige kleuren 

Kleur is een krachtig middel om emoties op te roepen en sferen te creëren, en in 2024 zien we een opmerkelijke verschuiving naar een gedurfder en expressiever gebruik van kleur op de muren. Eijffinger bij Behangexpert betreedt dit kleurrijke toneel met een scala aan levendige tinten, variërend van diep smaragdgroen en intens indigoblauw tot rijke roodtinten en zachte pastels. Deze gedurfde kleurenpaletten dienen als een levendige achtergrond en vormen de perfecte basis voor het creëren van dynamische en boeiende interieurs.

Harmonie en sereniteit

In een tijd waarin de drukte van het moderne leven ons verlangen naar rust en verbondenheid met de natuur versterkt, omarmen de behangtrends van 2024 de schoonheid en eenvoud van natuurlijke elementen. Eijffinger introduceert een scala aan organische ontwerpen geïnspireerd op de wonderen van de natuur, van weelderige bladmotieven tot delicate bloesems en rustieke houtnerfstructuren. Deze rustgevende en verkwikkende patronen brengen een gevoel van sereniteit en harmonie in elke ruimte, waardoor een oase van natuurlijke schoonheid ontstaat te midden van de moderne drukte.

Een nieuwe kijk op retro

De nostalgie van het verleden ontmoet de innovatie van het heden in de retro-revival die de behangtrends van 2024 kenmerkt. Eijffinger geeft een eigentijdse draai aan klassieke retrostijlen, met gedurfde geometrische vormen, grafische prints en speelse patronen die een gevoel van speelsheid en optimisme oproepen. Deze retro-geïnspireerde ontwerpen brengen een vleugje vintage charme in moderne interieurs en vormen een eerbetoon aan het verleden met een frisse en eigentijdse uitstraling.

Sensuele tactiliteit en textuur

In een tijd waarin tactiliteit en textuur een belangrijke rol spelen in het creëren van een gelaagde en boeiende visuele ervaring, biedt Eijffinger een scala aan behangopties die de zintuigen prikkelen en de ziel verrijken. Van weelderige fluwelen patronen en glinsterende metallic accenten tot intrigerende reliëfstructuren en zachte textieloppervlakken, deze luxueuze texturen voegen diepte, dimensie en een tastbare luxe toe aan elke ruimte.

Statementmuur

Waarom zou je alle muren behangen als één enkele muur een krachtige verklaring kan maken? De trend van statementmuren bereikt nieuwe hoogten in 2024, met Eijffinger die een uitgebreid scala aan gedurfde prints, opvallende patronen en expressieve kunstwerken biedt om een impactvolle en onvergetelijke indruk te maken. Of het nu gaat om oversized florale motieven, abstracte grafische composities of artistieke muurschilderingen, deze statementmuurbehangopties zijn ontworpen om te inspireren, te imponeren en de verbeelding te prikkelen.

Scroll naar boven