De meerwaarde van behang

De meerwaarde van behang

Behang is in de interieurwereld weer helemaal terug van weggeweest. Van statement dessins tot bijzondere texturen: met behang kun je iedere ruimte een unieke twist geven. Overweeg jij om te kiezen voor behang? In dit artikel lees je wat behang zo leuk maakt!

1. Weg met oneffenheden

Heb jij een wand (of meerdere wanden) met deuken, gaten of scheuren? Hoe goed je ook met muurvuller aan de slag gaat – deze oneffenheden zijn vaak lastig om volledig onzichtbaar weg te werken onder een laagje verf. Behang kan deze oneffenheden echter vaak wél verbergen. En dat voor een ontzettend lange tijd!

2. Lange levensduur

Je zult het misschien niet verwachten, maar behang heeft doorgaans een langere levensduur dan verf. Verf is namelijk een stuk gevoeliger voor verkleuringen door zonlicht, voor beschadigingen en voor vuiligheid. Als behang op de juiste manier is aangebracht, kan het wel tientallen jaren meegaan.  

3. Keuzemogelijkheden

De keuze in behang is ontzettend groot. Er zijn allerlei soorten, kleuren en patronen behang. Dit betekent dat er voor iedereen wel een passend behang te vinden is. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor levensgrote kunstwerken op de muur, zoals met het Eijfinger behang of andere statement behangprints. 

4. Eenheid in het interieur

Een enkele wand behangen met een verfijnd patroon, een unieke textuur of een opvallende print, kan hét middel zijn om het gehele interieur samen te brengen. Behang combineert het beste met de rest van het interieur door kleuren of vormen erin te laten terugkomen. Heb je bijvoorbeeld veel ronde vormen in je interieur? Kies dan voor een behang met een organisch motief. 

5. Een unieke twist

Een goed gekozen behang laat een ruimte spreken, zonder dat het de volledige aandacht opeist. Dit betekent dat het behangen van één wand vaak al een wereld van verschil maakt in een ruimte. De werking van behang is doorgaans namelijk veel intenser dan die van verf. Dit geeft de mogelijkheid om een unieke twist te geven aan een ruimte en je persoonlijke woonstijl te versterken.  

Scroll naar boven