Wat te doen tegen een klapperende deur?

Wat te doen tegen een klapperende deur?

Er zijn verschillende geluiden die je in huis kan waarnemen waar je stiekem toch best een beetje gek van kan worden. Eén van deze geluiden is deze van een klapperende deur. Ondanks het feit dat dit werkelijk ontzettend vervelend is moet het gezegd dat menig aantal mensen ermee worden geconfronteerd. Bovendien is het in de praktijk vaak zo dat het voor veel mensen niet meteen duidelijk is wat ze daar nu precies aan kunnen doen. Geldt dat ook voor jou? Zou jij toch graag voor eens en altijd van die vervelende klapperende deuren af willen geraken? Lees dan zeker verder!

Wat zijn de belangrijkste veroorzakers van klapperende deuren?

Wanneer je wordt geconfronteerd met een klapperende deur zal je kunnen vaststellen dat er daar verschillende oorzaken van aan de basis kunnen liggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de scharnieren van de deur niet goed staan afgesteld. Daarnaast is het eveneens mogelijk dat de zogenaamde slotplaten van de deur niet correct aansluiten. Dit kan als gevolg hebben dat er speling ontstaat tussen het sluitwerk van de deur waardoor de deur kan gaan rammelen. Welke oorzaak er precies aan de basis ligt van het probleem zal uiteindelijk bepalend zijn voor de eenvoud waarmee het probleem kan worden opgelost. Mensen die een beetje handig zijn met klussen zouden er in de praktijk in principe vrij eenvoudig in moeten slagen om dit probleem te verhelpen. 

Welke acties kan je ondernemen tegen klapperende deuren?

Er zijn in de praktijk meerdere zaken die je kan ondernemen tegen een klapperende deur. Allereerst zal je uiteraard moeten zien te achterhalen wat er nu precies aan de oorzaak ligt van het probleem. Rammelt de deur bijvoorbeeld alleen maar wanneer er sprake is van tocht in je woning? Dan is het doorgaans eenvoudig mogelijk om dit probleem te verhelpen door een stuk tochtstrip te voorzien in de deurstijl. Eventueel is het ook een mogelijkheid om een deurdranger te kopen. Deze kan vervolgens boven op het scharnier worden bevestigd. Dit is slechts één van de verschillende oplossingen die er zijn tegen deuren die vervelend blijven klapperen in je woning.

Wat te doen tegen een klapperende deur?

Wat wanneer de deur niet goed sluit?

In een andere situatie zal je mogelijks kunnen vaststellen dat de deur niet goed sluit. In dat geval is er doorgaans sprake van sluitwerk dat niet goed aansluit op het frame en / of op het aanwezige slot. Voor dit probleem geldt dat ze een behoorlijk stuk lastiger te verhelpen is in vergelijking met het eerste aangehaalde probleem. Dat is niet in het minst het gevolg van het feit dat het probleem zich manifesteert in de binnendeur. In deze situatie zijn er twee verschillende zaken die je kan doen.

In eerste instantie is het mogelijk om een deurdranger te kopen. Deze kan er niet alleen voor zorgen dat de deur wanneer deze is geopend meteen terug sluit, daarnaast zorgt ze er eveneens voor dat er voldoende druk op de deur blijft staan. Wil je liever geen deurdranger voorzien, maar wil je wel van die vervelend klapperende deur vanaf? In dat geval zal je mogelijks de ingrijpende beslissing moeten maken om de deur te vervangen. Hoe vervelend dat mogelijks ook mag zijn. De oorzaak van dit probleem moet in het merendeel van de gevallen gezocht worden in de productie. Dit gegeven zorgt ervoor dat ze eigenlijk niet te verhelpen is zonder de volledige deur te laten vervangen. 

Een klapperende deur kan het wooncomfort danig beïnvloeden

Wel warm water geen verwarming, een klapperende deur in huis, het zijn slechts enkele zaken die je wooncomfort aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Gelukkig bestaan er voor al deze vervelende problemen oplossingen. Jammer genoeg heeft de inhoud van deze pagina wel duidelijk gemaakt dat het oplossen van klapperende deuren soms vereist dat de deur wordt vervangen. Dit betekent dat je toch rekening zal moeten houden met een bepaald prijskaartje. Licht je hier op voorhand goed over in zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Scroll naar top