Hoe een vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer plaatsen?

Hoe een vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer plaatsen?

Het merendeel van de gezinnen beschikt tegenwoordig in hun woning zowel over een wasmachine als over een vaatwasser. In steeds meer gevallen wordt er in de praktijk op zoek gegaan naar een manier om de vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer te plaatsen. Dat lijkt in de praktijk voor veel mensen niet zo eenvoudig als ze op het eerste zicht hadden verwacht. Toch hoeft dit niet meteen een groot probleem te zijn. Ben jij iemand die wel houdt van klussen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je dit wellicht zonder probleem zal kunnen realiseren. Hoe? Dat laten we je graag ontdekken door middel van de informatie die je hieronder op deze pagina aantreft.

Waarom een vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer plaatsen?

Laat ons het in eerste instantie even hebben over de reden waarom je ervoor zou moeten kiezen om een vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer te plaatsen. Voor bijzonder veel mensen geldt vandaag de dag dat ze slechts over de mogelijkheid beschikken om op één plaats een afvoer te voorzien. Wanneer je dan verschillende apparaten wenst aan te sluiten kan dat een probleem blijken te zijn. Dat hoeft evenwel zeker niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Zo kan je bijvoorbeeld door middel van een handig hulpstuk zonder probleem twee toestellen op één enkele afvoer aankoppelen. 

Door bovenstaande werkwijze toe te passen sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. In eerste instantie voorkom je namelijk dat je extra kosten moet maken. Wanneer er een extra afvoer zou moeten worden voorzien zou dat namelijk wel degelijk het geval zijn. Bovendien spreekt het voor zich dat het ook lekker praktisch is wanneer je gewoon je wasmachine en vaatwasser samen kan plaatsen. Het aansluiten van beide apparaten op één enkele afvoer is dan ook zeer interessant. 

Waar moet je in de basis zeker rekening mee houden?

Voor een vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer plaatsen zijn er verschillende zaken waar je in de basis rekening mee zal willen en moeten houden. In eerste instantie geldt voor beide apparaten of toestellen dat ze een eigen waterkraan nodig hebben. Bovendien is er ook een zogenaamde beluchter vereist. Dit sowieso voor de wasmachine die je wenst aan te sluiten. Voor wat jouw vaatwasser betreft zal je kunnen vaststellen dat er in de winkel een speciale sifon met slangtule is terug te vinden. Het is op deze tule dat de afvoer moet worden vastgezet. Boven in de sifon dient uiteindelijk de wasmachine slang te komen. Voor deze laatste geldt immers dat ze ruimte vereist tussen de slang en de rioolpijp. Wanneer je hier rekening mee houdt zit je in de basis goed. 

Hoe een vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer plaatsen?

Gebruik van een zogenaamde Y-aansluiting

Voor het aansluiten van een vaatwasser en wasmachine op 1 afvoer kan je in de praktijk gebruik maken van een zogenaamde Y-aansluiting. Deze is perfect te kopen in een bouwmarkt. Verder hoeft het sowieso geen enkel probleem te zijn om twee apparaten op dezelfde kraan aan te sluiten. Je zou er dan ook in de praktijk perfect voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld bij het gebruik van de vaatwasser de kraan dicht te draaien, de slang eraf te halen en de slang van de vaatwasser aan te sluiten. Dezelfde werkwijze kan uiteraard ook worden toegepast bij het gebruik van een wasmachine. Let wel, deze manier van werken is volgens veel mensen uiteraard net wat omslachtiger. Wil je liever geen last hebben van het geluid van je wasmachine in bijvoorbeeld de badkamer of de ruimte waar ook je vaatwasser staat? Dan kan je wasmachine op zolder plaatsen ook een te overwegen optie zijn.

Scroll naar boven
Scroll naar top