Wat zijn de voordelen van een steiger voor het klussen in en rondom het huis?

Met een goede steiger wordt elk type werk op hoogte aangenamer, maar de voordelen van zo’n hulpmiddel gaan verder dan de meeste mensen denken. Waarom zou je nu een steiger moeten gebruiken als je thuis klusjes uitvoert? Lees verder voor meer informatie en tips.

3 voordelen van steigers voor het klussen thuis

Een steiger is een soort van stelling die men gebruikt voor werken op hoogte. Hoewel professionele bouwbedrijven er veelvuldig gebruik van maken, is een steiger bestellen ook een goede oplossing voor doe-het-zelvers en klussers. Hier lees je waarom!

1. Veiliger werken op hoogte

Veiligheid is prioriteit tijdens het klussen, vooral als je op hoogte werkt. Dankzij een goede, stevige steiger werk je aangenamer op hoogte, maar vooral veiliger en stabieler. Dit is te danken aan het gebruik van sterke steigerbuizen en stevige platforms, die samen een betrouwbare constructie vormen. Zo worden onderstaande werken op hoogte een stuk veiliger:

  • schilderwerken, buiten of binnen
  • dakpannen herstellen
  • dakgoten schoonmaken

Gewoon omdat je als klusser aan de slag bent, betekent dus niet dat je moet besparen op het vlak van veiligheid!

2. Voor elke situatie een oplossing

Nog een voordeel van steigers als je thuis of in de tuin klusjes uitvoert? Er bestaan heel wat verschillende soorten. Denk maar aan kamersteigers, die perfect zijn als je in een kleinere ruimte schilderwerken uitvoert. Rolsteigers zijn dan weer de ideale oplossing voor werkzaamheden waarbij je regelmatig van positie verandert.

Voer je werken uit op het dak van je eigen woning? Ga dan voor een extra veilige daksteiger met trapladders en dakklemmen. Een vouwsteiger is ten slotte de beste oplossing wanneer je in een kleine kamer aan de slag gaat of weinig opbergruimte hebt in huis.

3. Klussen als een pro

Hoewel steigers natuurlijk vooral bijdragen aan de veiligheid van je kluswerk, is het op die manier ook gewoon een stuk gemakkelijker om een goed resultaat neer te zetten. Zo houd je op een steiger de nodige spullen bij je tijdens het schilderen of plamuren, waardoor je een stuk efficiënter werkt. Op die manier bespaar je tijd en moeite en kan je je vooral focussen op de kwaliteit van de klus.

Wil je je vaardigheden en uitrusting als klusser een niveau hoger tillen? Dan is een professionele steiger bestellen een goed idee. Je betaalt dan misschien wel iets meer, maar de voordelen die je krijgt, zijn die hogere prijs zeker waard!

Belangrijk bij de zoektocht naar een goede steiger is dat je altijd kiest voor materiaal van kwaliteit. Professionele steigers moeten immers altijd voldoen aan specifieke richtlijnen qua veiligheid en gebruiksvriendelijkheid!

Scroll naar boven
Scroll naar top