3 tips voor het inschakelen van een dakdekker

3 tips voor het inschakelen van een dakdekker

Het is verstandig om zo nu en dan even je dak te controleren. Hiervoor hoef je niet je huis te beklimmen, ook vanaf de grond kun je vaak al zien dat je dak onderhoud of een reparatie nodig heeft. Als dit het geval is, is het verstandig om een dakdekker in te schakelen. Eventueel kun je ook zelf het dak op gaan, maar dit klusje is gevaarlijk en moet goed uitgevoerd worden. Daar zorgt een dakdekker voort! Je huurt zo’n professional in met de volgende tips. 

Vergelijk offertes 

Als je een dakdekker nodig hebt, is de kans groot dat je dit woord direct op Google intikt. Je zult dan tig professionals vinden die werkzaam zijn bij jou in de buurt. Een dakdekker kiezen die je in wilt huren is dan geen pretje. Je zult door de bomen het bos misschien niet eens meer zien! Om toch de juiste keuze te kunnen maken, is het slim om bij diverse dakdekkers een offerte op te vragen. Dit is gratis om te doen en zorgt ervoor dat je vervolgens alle offertes kunt vergelijken. Kies vervolgens de dakdekker op basis van zijn/haar prijs, ervaring en specialisme. 

Wees uitgebreid

Je doet er dus goed aan om veel offertes aan te vragen. Het is hierbij essentieel dat je uitgebreid bent. Vermeld dus de problemen waarvoor je een dakdekker nodig hebt, maar beschrijf ook je wensen zo uitgebreid mogelijk. Op deze manier kun je namelijk een professional vinden die precies bij je past. Ook zorg je door uitgebreid te zijn ervoor dat de dakdekker een precieze prijsindicatie kan geven voor je klus. Ze weten bovendien wat ze te wachten staat en wat ze daarom mee moeten nemen of mogelijk moeten bestellen voor het onderhoud of de reparatie van je dak.

Maak afspraken

Na het vergelijken van de offertes heb je waarschijnlijk een dakdekker gekozen. Het is dan nog wel zaak om goede en duidelijke afspraken te maken met de professional. Denk hierbij aan de prijs, maar bespreek ook je verwachtingen van de werkzaamheden. Bovendien moet je vragen naar de garantie. Hierdoor weet je 100 procent zeker dat de dakdekker die je hebt ingeschakeld de juiste persoon is voor de klusje. Ook weet de professional door deze afspraken waar hij/zij aan moet voldoen en wat je verwachtingen en wensen precies zijn. Afspraken maken met de dakdekker is dan ook vaak een garantie voor succes! 

Scroll naar boven