Hoe moet je een stoffen bank schoonmaken?

Hoe moet je een stoffen bank schoonmaken?

Voor heel wat mensen geldt dat ze zweren bij het kopen van een stoffen bank. Voor een dergelijke bank geldt dat ze er leuk, gezellig en comfortabel uitziet. Dit gezegd hebbende is er ook een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. Veel mensen zijn immers van mening dat een dergelijke bank niet bepaald te onderhouden valt. Is een stoffen bank schoonmaken in de praktijk dan echt zo’n vervelend karwei? Helemaal niet! Door gebruik te maken van de juiste schoonmaakmiddeltjes zal je kunnen vaststellen dat dit werkelijk in een handomdraai kan gebeuren. 

Welke middeltjes kan je gebruiken voor een stoffen bank schoonmaken?

Voor het schoonmaken van verschillende zaken in je woning heb je behoeften aan verschillende schoonmaakmiddelen. Het is bijvoorbeeld zo dat je voor de badkamer tegels schoonmaken in de praktijk gebruik zal maken van een speciale badkamerreiniger. Ook een ontvetter kan daarbij van pas komen. Voor het reinigen van een stoffen bank geldt in de praktijk dat je uiteraard gebruik zal maken van andere schoonmaakmiddelen. De middeltjes die daarvoor worden aangeraden zijn:

  • Groene zeep;
  • Baking soda;
  • Azijn;
  • Stoomreiniger;

Het is best mogelijk dat het gebruik van één van deze middeltjes uiteindelijk toch niet het beoogde effect weet te realiseren. Dat hoeft geen probleem te zijn. Je kan er in dat geval namelijk ook voor kiezen om gebruik te maken van een overig middel. Zo blijkt bijvoorbeeld de HG tapijtreiniger het ook vaak uitstekend te doen bij het reinigen van een stoffen bank. 

Stoffen bank schoonmaken met groene zeep 

Groene zeep staat er in de praktijk om bekend een zeer mild schoonmaakmiddel te zijn. Maak voor het gebruik hiervan een sopje bestaande uit lauw of warm water en doe er de groene zeep in. Verwijder hiermee vervelende vlekken die zich op je bank hebben gemanifesteerd. Je moet er wel rekening mee houden dat de zeep grondig moet worden verwijderd. 

Maak de bank vervolgens ook goed droog. Gebeurt dit niet? Dan is het mogelijk dat er na afloop van het schoonmaken nog vervelende strepen achter zullen blijven. Bovendien wordt het in de praktijk ook sterk aangeraden om een bank van stof uitsluitend schoon te maken met groene zeep wanneer er vlekken op waargenomen kunnen worden. 

Een bank van stof schoonmaken met baking soda

Baking soda staat er uiteraard om bekend een middel te zijn welke in de praktijk veelvuldig wordt gebruikt voor het verwijderen van vlekken. Een aantal schepjes soda in een emmer warm water doen zorgt ervoor dat je meteen over een handig sopje komt te beschikken. Je kan hiermee een stoffen bank schoonmaken door met behulp van een spons de bank af te nemen. Je moet er ook hierbij wel rekening mee houden dat de bank na afloop grondig droog moet worden gedept. Soda is in het bijzonder handig om de bank op te frissen. Het gebruik van dit middel is dan ook minder aangewezen wanneer er vlekken verwijderd dienen te worden. 

Hoe moet je een stoffen bank schoonmaken?

Een stoffen bank schoonmaken met azijn 

Het is mogelijk dat een stoffen bank na verloop van tijd muf gaat ruiken. Wanneer dat het geval is kan je het best gebruikmaken van schoonmaakazijn. Dit doe je bij voorkeur met behulp van een plantenspuit. Vul deze spuit voor de helft met azijn en voor de helft met heet water. Besproei vervolgens je bank met dit mengsel en geeft het even de tijd om in te trekken.

Tot slot, ook een stoomreiniger kan een uitkomst bieden

De laatste oplossing voor een stoffen bank schoonmaken is meteen ook de duurste. Ben je echter in het bezit van een stoomreiniger? Dan kan je ook deze zeker gebruiken om de bank mee schoon te maken. Heb je deze niet zelf in bezit? Dan zou je er eventueel ook nog voor kunnen kiezen om er eentje te huren. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een dergelijke reiniger schuilt in het feit dat je niet alleen de bank reinigt, daarnaast zal je ook vervelende geurtjes verwijderen. Op deze manier slaag je er dan ook in om twee vliegen in één klap te slaan. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het schoonmaken van jouw stoffen bank kan op tal van verschillende manieren gebeuren.

Scroll naar boven
Scroll naar top