Ondervloer voor pvc vloeren: je totale gids

Ondervloer voor pvc vloeren: je totale gids

Dus je hebt de beste pvc plankenvloer voor je huis gevonden, maar nu heb je de beste ondervloer voor die pvc vloer nodig. Of misschien probeer je erachter te komen of je in de eerste plaats een ondervloer nodig hebt? Voor de meeste producten voor vinylvloeren moet je extra geld uitgeven aan ondervloeren. 

Het kiezen van de juiste ondervloer voor pvc vloeren is lang niet zo leuk als het kiezen van het pvc zelf. Maar wij vinden dat de hardwerkende onderlaag van je vloer net zoveel aandacht verdient als de elegante bovenzijde!

Wat is een ondervloer?

Allereerst, wat is ondervloer voor visgraat pvc vloer en waarom heb je het nodig? Een ondervloer is een materiaallaag onder je bestaande vloer. Het fungeert als een kussen dat je luxe pvc vloer stabiliseert, ondersteunt, het geluid van de kamer vermindert, helpt om op zijn plaats te blijven en te laten zweven.

Is ondervloer nodig voor pvc vloeren?

Het installeren van een ondervloer pvc click is om een ​​aantal redenen noodzakelijk voor pvc vloeren. Je wilt het niet alleen onder je nieuwe vloerbedekking voor kussen, stevigheid en bescherming, maar je wilt ook dat je vloer op zijn plaats blijft en duurzaam blijft. Degenen die geen ondervloer installeren, riskeren zwevende vloeren. Dit kan ertoe leiden dat het vergrendelingsmechanisme uit elkaar glijdt, de vloer na verloop van tijd beschadigd raakt en een aantal andere problemen. En het kan ook met vloerverwarming.

Wat zijn de gebruikelijke ondervloeren voor pvc vloeren?

Schuim

Schuim is een van de goedkoopste ondervloeren die je kunt kopen. Als je ondervloer van multiplex is, is schuim vaak een goede keuze. Zorg er echter eerst voor dat je geen vochtproblemen hebt. Schuim en water zijn geen goede combinatie.

Vilt

Vilt is een uitstekende onderlaag om te helpen bij geluidsproblemen. Het is dichter dan schuim, dus het dempt het geluid beter. Het is ook behoorlijk isolerend. Maar aan de andere kant is het vrij dun, dus het helpt vaak niet zoveel met het comfort.

Kurk

Kurk is een ander materiaal dat geluid absorbeert. Het is een goede keuze als je kleine vochtproblemen hebt, maar niet als er veel water is. Vocht veroorzaakt schimmel. Kurk is geweldig in het bestrijden van schimmel en meeldauw.

Spaanplaat

Spaanplaat is… nou ja, zie het als een kruising tussen hout en schuim. Het is niet duur, maar het is ook kwetsbaar, dus zorg ervoor dat je er een uitstekende ondervloer onder hebt. Gebruik spaanplaat niet in de buurt van vocht, anders gaat het rotten.

Multiplex

Multiplex ondervloer heeft veel gemeen met spaanplaat, alleen is het een stuk sterker en doet het beter met water. Het heeft echter gewicht nodig om er gelijkmatig over te worden verdeeld, omdat het niet alles op één plek aankan.

Georiënteerd strandbord

Georiënteerd strand bord (OSB) is vergelijkbaar met multiplex, maar is niet zo duurzaam. Het zwelt gemakkelijk op bij blootstelling aan vocht, dus zorg ervoor dat je ondervloer droog is.

Scroll naar boven
Scroll naar top