Efficiënt badkamer tegels schoonmaken met deze tips

Efficiënt badkamer tegels schoonmaken met deze tips

De badkamer zou in de praktijk één van de meest hygiënische ruimtes van je woning moeten zijn. Om dit te kunnen realiseren spreekt het voor zich dat er grondig aandacht moet worden besteed aan de verschillende onderdelen van die badkamer. De badkamer tegels schoonmaken zal bij heel wat mensen nu niet meteen bovenaan de lijst staan met favoriete karweien, in tegendeel. Toch hoeft het helemaal niet zo’n vervelend klusje te zijn. Door rekening te houden met de aangehaalde tips op deze pagina zal je kunnen vaststellen dat het schoonmaken van je tegels heel wat eenvoudiger wordt en bijgevolg ook heel wat minder tijd in beslag zal nemen. 

Let op het soort vuil dat aanwezig is op je badkamer tegels! 

Het eerste wat je moet doen bij badkamer tegels schoonmaken is controleren welke vervuiling er nu precies aanwezig is op de tegels. In eerste instantie kan het bijvoorbeeld gaan om kalkaanslag. In dit geval kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een badkamerreiniger. Ook zeepresten komen echter vaak voor op deze tegels. Wanneer er sprake is van een dergelijke aanslag kan je het best gebruikmaken van een ontvetter of keukenreiniger. Voor al het overig vuil maak je ook gewoon gebruik van een badkamerreiniger. Let wel, gebruik de middelen los van elkaar en laat ze individueel 5 minuten inwerken. Vervolgens kan je de tegels gewoon poetsen met behulp van een doek of spons. Je mag de schoonmaakmiddelen dus in ieder geval niet door elkaar mengelen. 

Wat heb je precies nodig voor het schoonmaken van je badkamer tegels?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar wat je nu precies allemaal nodig hebt om efficiënt badkamer tegels schoon te kunnen maken. Ervoor zorgen dat je alle vereiste schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen bij de hand hebt kan al een wereld van verschil maken. De zaken die je in ieder geval in huis zal willen halen zijn de volgende:

  • Een ontvetter; 
  • Een ontkalker; 
  • 2 doeken of sponzen; 
  • Ook een raamwisser kan eventueel handig zijn;

Kies bij voorkeur voor echt kwalitatieve schoonmaakmiddelen. Hoe effectiever het schoonmaakmiddel waar je gebruik van gaat maken, des te minder intensief het poetswerk wordt. Maak het jezelf dus niet te moeilijk en kies voor de betere schoonmaakmiddelen die verkrijgbaar zijn.

Stap voor stap je badkamer tegels schoonmaken doe je zo! 

Wil je graag je WC pimpen en zie je daar ook het perfecte moment in om de badkamer even grondig onder handen te nemen? Dan kan het in de praktijk altijd interessant zijn om gebruik te maken van een handig stappenplan. Door de onderstaande stappen te doorlopen zal je kunnen vaststellen dat het schoonmaken van je badkamer tegels zomaar in een handomdraai kan zijn gebeurd! 

Efficiënt badkamer tegels schoonmaken met deze tips

Stap 1: Verwijder de aanwezige zeepresten

Het eerste wat je moet doen is de zeepresten verwijderen. Dit is de vette, oranje aanslag welke wordt veroorzaakt door producten zoals shampoo, conditioner en een douchegel. Voor het verwijderen van dergelijke aanslag maak je gebruik van een zogenaamde ontvetter. Het is mogelijk om hiervoor te werken met warm water en afwasmiddel, maar ook met een zogenaamde keukenontvetterspray. Maak voor het wegpoetsen van de zeepresten gebruik van een spons.

Stap 2: Spoel de badkamertegels af met behulp van warm water

Het doorlopen van de eerste stap zal er ongetwijfeld voor hebben gezorgd dat de zeepresten zijn losgekomen. Wanneer dat is gebeurd neem je er vervolgens de douchekop bij om die losgekomen zeepresten weg te kunnen spoelen. Hou er zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald rekening mee dat schoonmaakmiddelen niet door elkaar gemengd mogen worden. Zorg er dus voor dat je grondig alle tegels afspoelt voordat je verder gaat met de volgende stap. 

Stap 3: Bind de strijd aan met de kalkaanslag!

Is er sprake van kalkaanslag op de badkamertegels? Dan is het aan te raden om deze grondig in te sprayen met een kalkreiniger. In de praktijk durven mensen hiervoor wel eens gebruik te maken van schoonmaakazijn, maar dat wordt niet aangeraden. Voor dit middel geldt namelijk dat ze zo “wegloopt” waardoor ze geen tijd heeft om in te werken. Een navulbare badkamerreiniger met een PH waarde van 3 is het meest aanbevolen. Geef het middel in de praktijk altijd de tijd om gedurende zo’n 5 minuten in te trekken. 

Stap 4: Poets de tegels van de badkamer 

Nadat je de kalkreiniger de mogelijkheid hebt gegeven om in te werken zijn de badkamer tegels naar alle waarschijnlijkheid goed schoon. Poets ze vervolgens met behulp van een doek of spons en spoel ze vervolgens terug af met schoon water met behulp van de douchekop.

Stap 5: Spoel de tegels grondig af 

De vijfde stap is de laatste uit dit stappenplan. Voor het afspoelen van de tegels kan je gewoon gebruikmaken van lauw tot koud water. Spoel al het schoonmaakmiddel weg zodat je uiteindelijk kan rekenen op een streeploos resultaat. Bovendien geldt voor ontkalker dat ze in de praktijk vaak nogal sterk ruikt. Grondig afspoelen kan ook dit nadeel de wereld uit helpen. Volg je de inhoud van dit stappenplan? Dan zal je merken dat efficiënt badkamer tegels schoonmaken zeker niet moeilijk is!

Scroll naar boven
Scroll naar top