Alles over de Quooker kraan

Alles over de Quooker kraan

Wil je een lekker kopje thee zetten? Dan pak je al snel de waterkoker en dan sta je vaak minuten te wachten tot het water op temperatuur is. Of wil je koel water? Dan moet je een kan vullen en ‘in de koelkast zetten of je vult je glas of kan met wat ijsblokjes. Maar wat als we nu vertellen dat je slechts één kraan nodig hebt? Of je nu warm, koud, gekoeld, bruisend of zelfs kokend water nodig hebt! Dan hebben we het over de Quooker kraan. Maar wat is het en hoe werkt? Lees snel verder, want in onze blog vertellen we er alles over!

Wat is een Quooker kraan?

De kokende waterkraan wordt ook wel eens de Quooker of de Quooker kraan genoemd, maar feitelijk is Quooker niets meer of minder dan een merk. En inderdaad een merk dat gespecialiseerd is in het maken en het verkopen van 3-in-1-kranen! Met als doel om het leven gemakkelijker te maken. Je hebt geen waterkokers meer nodig en je kunt ook gewoon je handen wassen, water tappen voor het schoonmaken van je groentes en fruit of warm water pakken als je moet afwassen of als je een sopje nodig hebt. Overigens heb je verschillende uitvoering van de Quooker kraan en je kunt de kraan ook uitbreiden met toebehoren, zodat je zelfs gekoeld of bruisend water kunt tappen.

Hoe werkt een Quooker kraan?

De Quooker kraan ziet er praktische hetzelfde uit als een normale kraan en het werk feitelijk ook hetzelfde. Maar een Quooker kraan heeft dus wel meer functies. Met de knop met LED verlichting op de kraan kun je dus bijvoorbeeld kiezen voor kokend water of in combinatie met de Quooker Cube voor bruisend en gekoeld water. Met de hendel kun je gewoon koud of warm water tappen als je dat nodig hebt. Het opwarmen van het water gaat in seconden, dus je hoeft niet minuten lang te wachten voordat je kokend water hebt. Zelfs als je slechts enkele minuten geleden nog koud water hebt gepakt.

Er zit wel een verschil in de Quooker Flex en de Quooker Fusion. Het grote verschil is dat dat de Quooker Flex beschikt over een flexibele slang die je kunt uittrekken zo wordt het gebruik van de kraan dus een stuk makkelijker. De Fusion kun je verkrijgen in zowel een kraan met een kromme als een rechte uitloop en de flexibele slang ontbreekt. Ze zijn overigens relatief makkelijk te monteren mits je handig in klussen bent. 

Woontrends; Zijn Quooker kranen een hype?

De Quooker kraan is sinds een aantal jaren een immens populair product. Ondanks dat het nog altijd een luxueuze product is. Over een hype of woontrends valt niet meer te spreken, want uit onderzoek blijft dat veel particulieren en bedrijven een Quooker kraan prefereren. Bij veel aanbieders van keukens wordt de Quooker ook al als standaard optie meegenomen in het samenstellen van bijvoorbeeld het aanrechtblad. Dus de Quooker is tegenwoordig meer een gangbaar product dan een luxueuze optie. Uiteraard kun je kosten besparen door voor andere typen kranen te kiezen, maar wees je er wel van bewust dat een Quooker kraan voor heel veel comfort en gebruiksgemak zorgt.

Alles over de Quooker kraan

Wat zijn de voordelen van een Quooker kraan?

Maar wat zijn nu echt de voordelen van een Quooker kraan en is de hogere aanschafprijs nu echt de moeite waard? Wij vinden van wel. Quooker kranen kun je namelijk in verschillende uitvoeringen kopen. Dan hebben we het niet alleen over functionaliteit, maar ook over het uiterlijk. Wil je een gouden kraan of een kraan die mooi mat zwart is afgewerkt? Of wil je gewoon een traditionele kraan in chroom of zilver? Dat kan allemaal! Daarnaast zorgen de verschillende functies voor het gebruik gemak. Sta je voor minuten lang op de waterkoker te wachten als je een kopje thee wilt zetten? Heb je heerlijk koel water nodig, omdat je dorst hebt? Of wil je de pan met kokend water vullen voor de pasta? Dan heb je zeker voordelen van een Quooker kraan! Warm, koud én kokend water tap je met letterlijk en figuurlijk een handomdraai!

Wat zijn de nadelen?

Zijn er ook nadelen aan een Quooker kraan? We moesten even zoeken, maar je kunt wel van een paar nadelen spreken. Al vinden wij dat die te verwaarlozen zijn. Een Quooker kraan heeft zelf een (kleine) boiler waarin heet (kokend) water wordt opgeslagen. Je kunt dus niet oneindig veel kokend water tappen, want als de boiler leeg is zal deze eerst weer gevuld en opgewarmd moeten worden. Dat gebeurd overigens gewoon automatisch. Een klein nadeel is dat dit dus energie en dus ook geld kost. Zelfs als je de kraan niet gebruikt. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Veel mensen zien ook de prijs als een nadeel en het is waar dat Quooker kranen prijzig zijn. Maar de kosten vallen in het niet bij de voordelen die je ervan hebt!

Scroll naar boven