De ideale eetkamerbank voor jouw eetkamer

De ideale eetkamerbank voor jouw eetkamer

Een eetkamer is tegenwoordig niet meer compleet zonder eetkamerbank. De eetkamerbank is dan ook een echte trend op het gebied van eetkamers. De bank verhoogt het comfort van de eetkamer én geeft een gezellige uitstraling aan tafel. In dit artikel lees je dan ook alles over de eetkamerbank.

Hoe groot moet de bank zijn?

Eetkamerbanken zijn er in allerlei soorten en maten. De meeste mensen kiezen ervoor om een mooie eetkamerbank te combineren met een aantal losse stoelen. Heb je bijvoorbeeld ruimte voor zes stoelen? Dan wordt er vaak voor gekozen om de helft van de stoelen te vervangen voor een bank, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat je zelf zou willen. Wanneer je er voor kiest om de helft van je stoelen te vervangen voor een bank, moet je er ook zeker van zijn dat de bank groot genoeg is om drie personen kwijt te kunnen. Anders kom je wellicht niet meer uit met de tafelbezetting en het aantal personen dat je kwijt zou willen. 

Voor welke eetkamerbank kies je?

In de basis kun je kiezen voor eetkamerbanken met of zonder rugleuning. Wanneer je de bank tegen een muur plaatst, is een rugleuning wellicht niet nodig. Een rugleuning verhoogt daarentegen wel het comfort van de eetkamerbank; je kunt langer comfortabel op de bank zitten tijdens een lang diner of uitgebreide borrel. Bovendien is het zo dat een bank met een rugleuning iets breder is. Houdt hier dan ook rekening mee tijdens je keuze. 

Dan kun je nog kiezen voor het type onderstel. De ene bank is helemaal gesloten en staat direct op de grond, waar de andere bank op hoge poten staat. Je snapt dat de vloer onder de laatstgenoemde bank makkelijker schoon te houden is dan de bij de andere bank. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grote hoekbank, waardoor je écht een knus hoekje maakt aan tafel. 

Dan wordt het tijd om het materiaal te kiezen. Veel mensen willen dat de bank en stoelen één geheel vormen. Hiermee is de materiaalkeuze ook bepalend voor de eetkamerstoelen. (Kunst)leer is een geliefd materialen voor de eethoek. Het leer is gemakkelijk schoon te maken en heeft een stoere uitstraling. Wanneer je echter katten hebt die graag op je eetkamerstoelen slapen, dan is leer wellicht niet de meest geschikte optie. Stoelen gemaakt van velours hebben een warme en knusse uitstraling, maar zijn gevoelig voor vocht en vlekjes. In combinatie met kleine kinderen is dat dan weer wellicht niet de beste optie. Laat je goed informeren door specialisten; zij weten precies welk stofje voor jouw huishouden het meest geschikt is.

Scroll naar boven
Scroll naar top