Wat heb je nodig om je woning feilloos schoon te maken?

Wat heb je nodig om je woning feilloos schoon te maken?

In het leven ontkom je er niet aan: het schoonmaken van je woning. Of je moet uiteraard voor een schoonmaker kiezen, maar dat kost relatief veel geld. Het is daarom een beter idee om zelf de handen uit de mouwen te steken. Maar, wat heb je nou precies nodig om je woning feilloos schoon te maken?

De juiste schoonmaakmiddelen

Uiteraard heb je de juiste schoonmaakmiddelen nodig. Denk hierbij aan speciale middelen voor de badkamer, voor het toilet, voor de kookplaat en voor huishoudelijke apparaten. Je koffiemachine zou je bijvoorbeeld met een speciaal reinigingsmiddel moeten reinigen.

Kies bij voorkeur voor duurzame schoonmaakmiddelen. Dit zijn middelen die verder geen schade aanrichten en niet gevaarlijk voor je gezondheid zijn. Neem uiteraard altijd even goed de bijsluiter door.  

Een lange plumeau

Het is ook verstandig om een lange plumeau te kopen. Of een plumeau met een steel die je eenvoudig in- en uit kunt schuiven. Hiermee maak je het reinigen van lastig te bereiken oppervlakken een stuk eenvoudiger.

Dit geldt bijvoorbeeld voor een radiator of de koof in je keuken. Deze oppervlakten zijn niet even makkelijk (en goed) te bereiken, maar hier biedt een plumeau dus uitkomst voor. Met de plumeau verwijder je eenvoudig al het stof en vuil.

Een krachtige stofzuiger

Veel vuil komt uiteindelijk op de vloer in je woning terecht. Het is daarom verstandig om in een krachtige stofzuiger te investeren. Deze stofzuiger moet je ook nog op je situatie aanpassen.

Wat voor vloer heb je in je woning liggen? Dit is bepalend voor het soort stofzuiger waar je het beste voor kunt kiezen. Of heb je huisdieren in huis rondlopen? Ook dan heb je een speciale stofzuiger nodig.

Een andere optie is om voor een robotstofzuiger te kiezen. Zo’n stofzuiger doet automatisch zijn werk, waardoor je de nodige tijd kunt besparen. Maar, de ervaring leert dat een stofzuiger niet voor een feilloos schoonmaakresultaat zorgt. Zo’n stofzuiger heeft veelal moeite met hoekjes en andere lastig te bereiken plekjes.

Een hogedrukreiniger

Je kunt ongetwijfeld ook een hogedrukreiniger in en rondom je woning gebruiken. Wil je het terras of de dakrand schoonmaken? Stel je hogedrukreiniger op een lage werkdruk in en reinig de oppervlakte snel naar wens.

Een hogedrukreiniger is opvallend veelzijdig inzetbaar. Je kunt hier ook tuinmeubelen, fietsen en je auto mee schoonmaken. Uiteraard moet je wel de werkdruk van de hogedrukreiniger naar wens in kunnen stellen.

Voldoende tijd

Voor het feilloos schoonmaken van je woning heb je voldoende tijd nodig. Het is daarom verstandig om elke week een vast moment in te plannen voor het schoonmaken van je woning. Hiermee voorkom je een achterstand die niet meer in te lopen is.

Maak het schoonmaken van je woning ook zo leuk mogelijk voor jezelf. Zet bijvoorbeeld je favoriete muziek op, trek oude kleren aan en ga vol goede moed aan de slag. Een positieve instelling helpt je om het schoonmaken leuker te maken. Dit komt het eindresultaat ook ten goede. Veel succes met het schoonmaken van je woning.

Scroll naar boven
Scroll naar top