De mooiste raamdecoratie om jouw kamer af te maken

De mooiste raamdecoratie om jouw kamer af te maken

Is jouw kamer bijna af maar mis je nog één belangrijk detail? Raamdecoratie of raambekleding kan dan weleens het antwoord zijn. Dit is een cruciaal onderdeel om jouw ruimte naar keuze tot een mooi geheel te krijgen en het wat gezelliger te maken. Ben je benieuwd naar welke soort raambekleding er allemaal is? Lees dan gauw verder. 

Gordijnen

Natuurlijk heb je altijd de klassieke gordijnen zoals je die waarschijnlijk wel kent. Maar vergis je niet, binnen de wereld van gordijnen zijn er een hoop keuzes te maken. Zo kan je voor verduisterende gordijnen gaan, waarbij er totaal geen lichtinval binnenkomt. Perfect voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Daarentegen kan je ook kiezen voor plisse gordijnen. Deze zijn ideaal voor een woonkamer waarbij je graag meer licht in de kamer wil, maar tegelijkertijd wat privacy wil. Met plisse gordijnen kunnen mensen niet vanuit huis de kamer in kijken. 

Plissé gordijnen staan bekend om hun geplooide uiterlijk. Er komt hierin een soort harmonica effect naar voren waarbij je ervoor kan kiezen om het gordijn helemaal uit te vouwen waardoor het hele raam bedekt is, of je kiest juist om maar de helft van de kamer te bedekken. Door middel van de greepbediening kan je de stof laten bewegen. Hoe meer je ze omlaag hangt, hoe meer privacy je natuurlijk hebt. Een groot voordeel is dat je dus helemaal zelf kan bepalen hoe bont je het voor het raam wil maken. 

Jaloezieën

Een andere manier om de privacy en lichtinval in huis goed te kunnen reguleren, is door jaloezieën te (laten) plaatsen. Met dit soort raamdecoratie kan je dit heel goed doen. Jaloezieën zijn eigenlijk korte plankjes die dicht op elkaar hangen. Door middel van een touwtje kan je kiezen om de plankjes recht te hangen, zodat er veel licht doorheen komt. 

Je kan de plankjes ook helemaal naar beneden laten richten of juist helemaal omhoog. Er komt dan nog steeds licht doorheen, maar wel een stuk minder. Tegelijkertijd zorg je er dan voor dat mensen die langs jouw huis lopen, niet zomaar naar binnen kunnen gluren. Je kan ze natuurlijk ook op een stand zetten waarbij zowel privacy als lichtinval goed op elkaar zijn afgestemd. 

Het voordeel van jaloezieën is dat je ze in allerlei soorten en kleuren kan krijgen. Je kan voor houten jaloezieën kiezen, die in veel soorten interieurs passen en een gezellige sfeer afgeven. Of je kan voor zwarte jaloezieën kiezen, die vooral mooi passen bij een strak en modern interieur. Voor ieder is er wat wils. 

Scroll naar boven
Scroll naar top