Trends op het gebied van Salontafels

Trends op het gebied van Salontafels

De salontafel staat vrij prominent in de woonkamer. Precies daar in het midden! Eigenlijk een onmisbaar element in je woonkamer. Heb jij al een mooi exemplaar staan of is hij wel aan vervanging toe? Past de tafel nog wel bij de rest van je interieur? Laten we eens kijken naar de laatste trends op het gebied van salontafels. Zo kun je makkelijker de juiste keuze maken! 

De vorm

Ronde vormen zijn helemaal van nu. De ronde vorm doorbreekt de strakke en rechte lijnen in je interieur, hierdoor oogt het gelijk gezelliger. Qua stijl is er genoeg keuze. Heb je een Scandinavisch interieur? Kies dan voor een rond exemplaar in het wit of van hout. Mag het chiquer? Ga dan voor een ronde salontafel met een marmeren blad of juist van glas. Ook is een ronde salontafel geschikt voor een kleine en grote woonkamer. Zo kun je kiezen voor meerdere, kleine tafeltjes of één grote. 

Wil je volledig de nieuwste trends volgen? Ga dan voor een salontafel met een organische vorm. De tafel is dus niet perfect rond of juist rechthoekig, maar heeft een asymmetrische vorm. Dit maakt het net even wat spannender. Zo heeft DTP Home een exemplaar in de collectie van teakhout, dus neem zeker even een kijkje. 

Een leuk stel

Je ziet steeds meer salontafels die als setje komen. Het ziet er gelijk sfeervol uit. Plaats ze speels naast elkaar of onder elkaar. Bovendien kun je met twee tafeltjes eenvoudiger variëren. Gebruik bijvoorbeeld het kleinste formaat als bijzettafel naast een fauteuil.

Natuurlijk kun je ook zelf een setje samenstellen. Kies voor een lage salontafel en een wat hogere bijzettafel of andersom. Hierbij maakt het niet uit dat het materiaal of de kleur verschilt. Wil je echt een keer iets anders? Ga dan voor een set van drie of vier tafels. Zo kun je in ieder geval genoeg drankjes en hapjes kwijt!

Materiaal

Er worden steeds meer natuurlijke materialen gebruikt in huis. Denk hierbij aan hout en marmer. Marmer is al even populair, maar we zien nu ook steeds meer salontafels verschijnen met een marmeren blad. Naast marmer, wordt keramiek meer en meer gebruikt. Een keramieken tafelblad geeft de salontafel direct een chique uitstraling. Het grootste voordeel, naast de mooie uitstraling, is dat het materiaal makkelijk is in onderhoud. Daarnaast is het sterk en slijtvast materiaal. Ps. keramiek is ook verkrijgbaar in een marmerprint. Win, win! Nog een andere tip: kijk goed of het materiaal van de tafel bij je andere meubels past, zoals je tv-meubel. 

Scroll naar boven