De voordelen van kunststof raamkozijnen

De voordelen van kunststof raamkozijnen

Denk jij erover om kunststof raamkozijnen te plaatsen? Kunststof raamkozijnen zijn tegenwoordig een voordelige, maar duurzame en stijlvolle keuze. De kunststof raamkozijnen bieden namelijk vele voordelen. In dit artikel zijn al die voordelen op een rij gezet.

1. Goedkoop

Kunststof kozijnen hebben jarenlang het imago ‘goedkoop’ gehad. De kunststof kozijnen waren goedkoop geprijsd én zagen er goedkoop uit. Inmiddels heeft deze negatieve connotatie plaats gemaakt voor een positief uitgangspunt: je bent met een kunststof raamkozijn tegenwoordig nog steeds verzekerd van een scherpe prijs, zonder op kwaliteit in te leveren. Kunststof kozijnen zijn namelijk een stuk voordeliger dan kozijnen van andere materialen. Je kunt kunststof kozijnen kopen bij de (online) bouwmarkt kopen of specialist.

2. Isolerende werking

Kunststof kozijnen hebben bijzonder goede isolerende werking. Helemaal als de kunststof kozijnen gecombineerd worden met hoogwaardig dubbelglas. Het frame van kunststof kozijnen is gedeeltelijk hol, waardoor warmte vastgehouden kan worden. Deze holte wordt ook wel een ‘luchtspouw’ genoemd en zorgt voor de hoge isolatiewaarde van kunststof kozijnen.

3. Brandvertragend

Ook werken kunststof kozijnen brandvertragend. Het kunststof zelf kan niet verbranden, waardoor het zowel werkt tegen brandoverslag (verspreiding binnen de woning) als branddoorslag (verspreiding naar buiten toe). Deze brandvertragende werking van kunststof kozijnen draagt daarmee logischerwijs bij aan de brandveiligheid van jouw woning.

4. Onderhoudsarm

Kunststof kozijnen vragen niet om intensief onderhoud, zoals bij andere kozijnsoorten wel het geval is. Je hoeft kunststof kozijnen niet te lakken, beitsen of schilderen en het kunststof is goed bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, zonlicht, vrieskou en hitte. Het enige dat je hoeft te doen is zo nu en dan viezigheid van de kozijnen te vegen of te poetsen.  

5. Duurzaam

Kunststof kozijnen hebben een ontzettend lange levensduur, omdat het kunststof materiaal erg sterk en slijtvast is. Kunststof kozijnen hebben een levensduur van tenminste vijftig jaar, maar gaan vaak nog langer mee. Tijdens die gehele levensduur behouden ze hun onderhoudsarme, isolerende en brandveilige vermogen.

Scroll naar boven
Scroll naar top