Buitenlamp met sensor installeren - 5 aandachtspunten

Buitenlamp met sensor installeren – 5 aandachtspunten

Ben je van plan om een buitenlamp te installeren en wil je weten welke opties je hebt? In onze blog zetten we in ieder geval de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje, maar we willen ook informatie verschaffen over de buitenlamp met sensor. Zeker voor de mensen die nog twijfelen of het kopen en installeren van een buitenlamp met sensor wel een slimme investering. De belangrijkste reden die we kunnen geven is dat buitenverlichting voor meer sfeer kan zorgen, maar dat het ook de veiligheid van je tuin en woning verhoogd. Inbrekers zullen minder snel een tuin betreden als verlichting brand terwijl de buren wel even een kijkje gaan nemen als ‘s nachts opeens een lamp in je tuin activeert.

Verschillende soorten buitenlampen

Als je op zoek gaat naar buitenlampen is het in ieder geval goed om jezelf te realiseren dat er genoeg keuze is. Buitenlampen kun je in verschillende soorten, maten en kleuren kopen en zo kun je altijd wel een geschikt model vinden die bij de gevel van je woning past of die geschikt is voor jouw tuininrichting. Het is ook goed om te bepalen waar je de lamp precies voor wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld als primaire reden meer sfeer in een tuin creëren zonder dat je hoeft na te denken over het in- en uitschakelen van lampen of wil je juist een lamp die een pad of de drempel bij bijvoorbeeld de achterdeur goed verlicht wanneer een bewegingssensor activiteit registreert?

Kies altijd voor Led lampen

Voor welke lamp je ook kiest, het is belangrijk dat je in ieder geval voor Led lampen kiest. Led verlichting is niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam. Ze verbruiken nauwelijks energie en ze gaan veel langer mee dan een standaard gloeilamp of een spaarlamp. Een Led lamp kan wel tot 55.000 uren branden terwijl een gemiddelde gloeilamp niet eens de 1000 branduren haalt. Dus je hoeft ze ook veel minder vaak te vervangen, wat natuurlijk ideaal is!

Buitenlamp met sensor installeren - 5 aandachtspunten

Wat wil je verlichten?

We hebben het al even gehad over verschillende soorten buitenlampen met een sensor en de keuze die je maakt is dus afhankelijk van wat het primaire doel van de lamp is. Wil je bijvoorbeeld bepaalde onderdelen in de tuin verlichten wanneer het donker wordt? Dan kies je voor lampen die je op een strategische plek neerzet. De sensoren worden zodanig afgesteld dat ze aan gaan op het moment dat het donker wordt. Deze lampen hebben vaak ook zonnepanelen en een accu waardoor ze overdag goed kunnen laden en gedurende de hele nacht jouw tuin kunnen verlichten. Je kunt er ook voor kiezen om met deze soort lampen een tuinpad te verlichten wanneer het donker is.

Heb je een achterdeur en wil je dat er een felle lamp gaat branden als iemand in de buurt komt van de sensor? Dan heb je weer een andere soort lamp nodig met een sensor die is afgesteld op beweging. Het is dan wel belangrijk dat de sensor activiteiten kan oppikken. Dus hang de lamp met sensor niet op een te donkere plek op, maar zorg er ook voor dat het licht niet direct op de sensor valt. Dan loop je juist weer het risico dat de lamp altijd aan staat en dat is zonde van de branduren en de elektriciteit die een lamp verbruikt.

Je zou deze lampen ook prima kunnen gebruiken voor het verlichten van een oprit of een voortuin. Houdt er dan wel rekening mee dat de lamp sterk genoeg is om het gebied te verlichten. Kijk vooral even naar de wattage van een lamp. Hoe hoger het wattage des te sterker de lamp kan branden. Bij Led lampen hoef je hier vaak niet op te letten, omdat deze van zichzelf al heel fel kunnen branden. Door het kopen van slimme Led lampen kun je ook nog eens met behulp van een internetverbinding en een app de felheid van een lamp instellen.

Goedkoop is vaak duurkoop

Een belangrijke regel bij het aanschaffen van een buitenlamp met sensor is dat je niet uitsluitend naar de prijs moet kijken. De prijzen kunnen nogal uiteenlopen, maar een prijs zegt in de regel veel over de kwaliteit. Het is logisch dat een wat luxueuzere lamp duurder is dan een lamp die minder functies heeft. Of van een mindere kwaliteit is gemaakt. De armatuur van een lamp kan ook van invloed zijn, want sommige vormgevingen en materiaal zijn nu eenmaal duurder dan anderen. Maar door de enorme keuze is het veilig te stellen dat je het wel zo duur kunt maken als dat je zelf wilt.

Scroll naar boven