Duo rolgordijnen zijn dé trend van 2023!

Duo rolgordijnen zijn dé trend van 2023!

Met zoveel soorten raamdecoratie zou je verwachten dat alles ooit bedacht is. Toch is er een nieuwe type gordijn met innovatieve mogelijkheden en een luxueuze uitstraling; duo rolgordijnen. Deze combinatie van rolgordijnen en jaloezieën is dé trend van 2023, is dit voor jou ook de beste raamdecoratie om te bestellen? Dat ontdek je op deze pagina.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Om dit type raamdecoratie te beschrijven moet je eerst weten waar dit type vandaan komt. Als eerste het rolgordijn, een doek dat om een cilinder wordt gewikkeld. Dan heb je jaloezieën met horizontale lamellen die je kunt draaien. Rolgordijnen zijn vooral praktisch om snel de ruimte te verduisteren terwijl jaloezieën je meer mogelijkheden bieden wat betreft de lichtinval. Bij duo rolgordijnen is er sprake van twee lagen rolgordijn met stroken die afwisselend doorzichtig en (deels) verduisterend zijn. Door deze lagen over elkaar heen te schuiven kun je het invallend licht regelen, daarnaast kun je ook bepalen hoeveel inkijk je hebt op ieder moment van de dag. Je kunt duo rolgordijnen kopen bij Poweredblinds, kijk maar eens naar alle mogelijkheden.

Hoe werken duo rolgordijnen?

Jaloezieën zijn uitstekend als je volledige controle wilt hebben op licht en doorkijk, toch zijn er ook enkele minpunten aan dit systeem. Reinigen is vrij lastig omdat de stugge lamellen wat onhandig over elkaar heen vallen. Het design is een kwestie van smaak, het ziet er in ieder geval iets minder strak uit dan een rolgordijn. Om een ruimte compleet te verduisteren kan ook een uitdaging zijn omdat er doorgaans wat meer afstand is ten opzichte van het venster of muur.

Duo rolgordijnen werken eigenlijk hetzelfde als standaard rolgordijnen maar dan met extra koordjes. Je kunt namelijk twee lagen over elkaar heen schuiven. Omdat deze lagen weer verdeeld zijn in stroken kun je veel combinaties maken. Het design is strak, exclusief en duurzaam. Dat trekken aan al die koordjes is wel een klein nadeel wat overigens goed op te lossen valt. Zo vind je op Somfy motoren die geschikt zijn voor ieder type raamdecoratie waaronder ook duo rolgordijnen. Het is namelijk van belang dat het systeem in staat is de lagen afzonderlijk over elkaar heen te schuiven.

Waarom duo rolgordijnen elektrisch bedienen?

Gordijnen kunnen openen en sluiten, bij duo rolgordijnen komen er nog meer opties bij. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken. In plaats van open in de ochtend en dicht in de avond kun je nu ook overdag de lichtinval veranderen. Als de zon fel schijnt of als het vroeg gaat schemeren bijvoorbeeld. Is het een bewolkte dag met veel wind? Dan kun je op ieder moment de instellingen van het gordijn wijzigen zonder op te staan. Een motor loopt gecontroleerd en soepel, de gordijnen zullen hierdoor minder snel slijten wat ook zeker een voordeel is.

Als je toch een elektrisch bedienbaar systeem in huis haalt kijk dan zeker naar de mogelijkheden van huisautomatisering. Het TaHoma systeem, wat gekoppeld wordt met de gordijnen, kan weer communiceren met verlichting, thermostaat, sloten en nog veel meer in huis. Zo kun je stap voor stap een smart home inrichten.

Scroll naar boven
Scroll naar top