Genieten van het buitenleven

Genieten van het buitenleven

Het hele jaar door genieten van het buitenleven, zonder dat je er echt de deur voor uit hoeft? Dat kan met een veranda waarmee je de woning verlengd. Deze extra leefruimte zorgt ervoor dat je huis als vanzelf overvloeit in de tuin. De natuur haal je op deze manier heel dichtbij, zelfs wanneer het koud is of regent. Je loopt zo vanuit de woning de veranda in en geniet er, ieder moment van de dag, van alles wat er buiten te zien is. Een veranda, tuinkamer, serre of hoe je het ook wilt noemen: het is echt een aanwinst voor de woning.

De vele opties voor een veranda

Er zijn vele opties waaruit je kunt kiezen bij een veranda. Allereerst het materiaal waaruit het is opgebouwd. Dit kan hout zijn of aluminium. Over het algemeen is een houten veranda goedkoper dan een aluminium variant. Hout heeft een landelijke uitstraling terwijl aluminium strak en modern oogt. Een groot voordeel van aluminium is dat het stevig is, niet gaat roesten en brandbestendig is. Het vergt weinig onderhoud, waar hout toch altijd aandacht nodig heeft. Het is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Houd je van veel lichtinval? Kies dan voor een glazen of kunststoffen dakbedekking. Zelfs een schuifdak behoort tot de mogelijkheden. Tenslotte nog de zij – en voorwanden. Dichte glazen of polycarbonaat zijwanden, een glazen schuifpui of schuifwand, een deur en ramen in het zijpaneel: het kan allemaal.

Wat ga je met de extra ruimte doen?

Behalve als plek om heerlijk te relaxen kun je de veranda ook voor andere doeleinden gebruiken. Maak er een fijn thuiswerkkantoor van of een (uitbreiding van de) keuken met tuinzicht. Hoe lekker is dat? Terwijl jij een maaltijd aan het bereiden bent geniet je ten volle van alles wat er buiten gebeurt. Plek voor een fraai kookeiland of een ruime eettafel: in een veranda kan het allemaal. Een keuken kan immers niet groot genoeg zijn, zeker wanneer je een groot gezin hebt of regelmatig kookworkshops geeft. Terwijl je hen alle geheimen van de chef-kok bijbrengt hebben jullie genoeg werkruimte. Om het nog professioneler te maken geef je de workshopdeelnemers bedrukte schorten. Al het lekkers wat wordt bereid eten jullie samen op in de veranda of tuin. En alles wat er overblijft mogen ze mee naar huis nemen in bedrukte rugzakken. Een mooi aandenken aan een leerzame en gezellige bijeenkomst.

Buiten en binnen met elkaar verbinden

Ook al heb je geen grote tuin, een veranda past eigenlijk altijd. Wanneer je het omtovert in een tuinkamer vormt het helemaal een mooie verbinding. Plaats veel planten en bloemen in de buitenkamer. Zowel kamer- als tuinplanten zullen het er supergoed doen. Een heerlijke loungebank of een comfortabele ligstoel, fleurige kussentjes, romantische verlichting, een comfortabel vloerkleed en een kachel als sfeermaker maken het helemaal af. Wordt het in de zomermaanden te warm? Met goede zonwering zoals jaloezieën, lamellen of plissés houd je de ergste hitte buiten. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om een veranda in te richten en de extra ruimte te benutten.

Scroll naar boven