Jacuzzi voor in de tuin of op het balkon, ga je voor een kleine jacuzzi of juist een grote zwemspa?

Jacuzzi voor in de tuin of op het balkon, ga je voor een kleine jacuzzi of juist een grote zwemspa?

Denk je erover om een jacuzzi aan te schaffen voor in de tuin of op je balkon? Dan heb je vandaag de dag een hoop keuze in soorten en modellen. Welke soort en welk model het beste bij jou past, is onder andere afhankelijk van de afmetingen van je tuin of balkon en je budget. Twijfel je nog of je het beste een volwaardige jacuzzi kunt aanschaffen of toch beter een kleinere zwemspa? In dit artikel geven we je een aantal tips om te zorgen dat je de juiste keuze maakt!

Voor hoeveel personen? 

Als je gaat kijken naar verschillende jacuzzi modellen, is het natuurlijk wel zo handig om te weten voor hoeveel personen de jacuzzi geschikt moet zijn. Is het alleen voor jouzelf? Dan is een simpele, kleinere jacuzzi of zelfs een opblaasbare jacuzzi goed te doen. Ben je met z’n tweeën, dan heb je ook niet per se enorm veel ruimte nodig. Heb je echter een groter gezin en willen jouw kinderen ook gebruikmaken van de zwemspa? Dan heb je dus wel een jacuzzi nodig die genoeg zitplaatsen biedt. Dit betekent waarschijnlijk wel dat je meer betaalt, dus het is een belangrijke afweging. Ook de afmetingen van je tuin of balkon hebben natuurlijk invloed op hoe groot de jacuzzi moet of kan zijn. Als je maar weinig ruimte hebt, is het niet altijd handig om een grote zwemspa neer te zetten. 

Hoeveel stroom verbruikt de jacuzzi? 

Het stroomverbruik van een jacuzzi of zwemspa is van een aantal dingen afhankelijk. De afmetingen van de spa heeft hier invloed op, maar ook de temperatuur die je instelt voor het water. Er zijn diverse merken en modellen waar je uit kunt kiezen, ook dit heeft invloed op de hoeveelheid stroom die de jacuzzi verbruikt. Een kleinere zwemspa voordeel is dat je minder stroom nodig hebt om het water warm te houden, aangezien hier minder water in zit. 

Indeling en extra opties 

Naast de afmetingen van een jacuzzi is natuurlijk ook de indeling een belangrijke factor. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naast zitruimte ook ligplekken te creëren. Deze nemen wel meer ruimte in beslag, maar geven je ook meer mogelijkheden om van je jacuzzi te genieten. Daarnaast kun je ook extra’s aan de zwemspa toe laten voegen, zoals massagejets en verschillende soorten bubbels. Ook de verlichting in de jacuzzi kun je op diverse manieren laten installeren, bijvoorbeeld met meerdere kleuren of een dimfunctie. Andere mogelijkheden zijn een muziekinstallatie met speakers, een bluetooth- of wifi functie of zelfs een ingebouwde televisie. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wil! 

Frederik

Frederik Steijn

Frederik Steijn is een gepassioneerde interieurontwerper en ervaren woonjournalist die zijn creatieve talenten en diepgaande kennis van woontrends combineert in zijn artikelen voor Wono.nl. Met een achtergrond in interieurarchitectuur en jarenlange ervaring in de woonbranche, weet Frederik als geen ander hoe hij de lezers kan inspireren en informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen.

Scroll naar boven