Zelf klussen in huis draagt bij aan je mentale gezondheid

Zelf klussen in huis draagt bij aan je mentale gezondheid

Wist je dat zelf klussen in huis uitvoeren niet alleen financieel aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan je mentale gezondheid? Het schilderen van een muur, het leggen van een nieuwe vloer of bijvoorbeeld het creëren van een wandmeubel levert niet alleen snel resultaat op. Ook ervaar je een positieve boost, mede door de frisse uitstraling die ruimtes hebben na dergelijke projecten. Belangrijk bij het uitvoeren van klussen is dat je het project niet te groot maakt, dat kan averechts werken. Een klus blijft al snel lang sluimeren en het resultaat lijkt ver weg, wat het verleidelijk maakt om steeds minder tijd in het project te stoppen. In plaats van een positieve boost voor je mentale gezondheid, ervaar je de klus als een blok aan je been. 

Naast het feit dat een klus behapbaar moet zijn, is het zaak om de juiste materialen en tools te gebruiken. Kies je voor een grondige renovatie van de woon- of bijvoorbeeld slaapkamer? In dat geval is een ruime opslagcontainer huren bij een online aanbieder aan te raden, zodat je grote meubels tijdelijk in deze container op kunt slaan. Het voorkomt dat ze beschadigen of voortdurend in de weg staan. 

Zorg voor koeling bij klussen in de zomermaanden 

Nederlandse zomers zijn steeds warmer. Tegelijkertijd biedt de zomervakantie je de tijd om aan een grotere klus in huis te beginnen. Zorg dat de warmte je niet tegenwerkt, door tijdens een airco te huren. Het helpt je de ruimtes in huis te koelen! Niet alleen belangrijk voor je eigen gemoedstoestand, een airco huren bij Boels voorkomt daarnaast dat bijvoorbeeld je lijm of verf te snel droogt. Dit heeft een nadelig effect, waardoor het eindresultaat mogelijk niet aansluit bij je verwachtingen en wensen vooraf. Op de verpakking van een pot verf of behanglijm vind je vaak meer informatie over het temperatuurbereik waarin je het middel kunt gebruiken.

Absorbeer zonlicht bij het klussen in de tuin 

Niet alleen het uitvoeren van klussen in huis draagt bij aan je mentale gemoedstoestand. Dit geldt ook voor de projecten in de tuin. Denk aan het reinigen van de tegels van je terras, wanneer er zich een groene aanslag op heeft gevormd in de wintermaanden. Het verwijderen van deze aanslag geeft een heel voldaan gevoel. Tijdens de uitvoering van de klus absorbeer je zonlicht, wat je lichaam aanzet tot het aanmaken van vitamine D. Het ondersteunt je weerstand. 

Redactie van Wono.nl

Bij Wono.nl geven we door middel van inspirerende artikelen inzicht in woontrends, interieur, woonwensen en woonlasten. We streven ernaar om ons positief te onderscheiden door te focussen op het vergroten van woongenot in al onze artikelen.

Onze doelstelling is om te schrijven over alles, van kleine, simpele veranderingen tot grote verhuizingen. We willen jou helpen om de volgende stap te zetten in jouw woonreis. Ben jij bereid om die stap samen met ons te zetten?

Scroll naar boven